De spiegel naar je hart: Mijn verhaal

Dit boek vertelt het verhaal van hoe ik de grote kracht van liefde herontdekte via de ontmoeting van mijn tweelingziel Tijmen. Door die ontmoeting werd ik onbevangen genoeg om mijn wereld van gebaande paden, schijnsucces en een gesloten hart achter me te laten. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf open te stellen voor mijn wake-up call: de terugkerende angstaanvallen, die pas ophielden toen ik mij openstelde voor die grootse liefde. Een liefde die mij deed afdalen naar de diepste bodems en meenam naar de hoogste toppen, maar die mij als niets ooit tevoren heeft geleerd om mijzelf te kennen, te vertrouwen en, wel het belangrijkste, van mijzelf te houden. Toen ik merkte dat ik in staat was om mij zelfs van deze grote Liefde te onthechten en mijn eigen pad te gaan, zonder hem te verliezen, wist ik dat ik een heel waardevolle transformatie was doorgegaan. Een transformatie die ik wil delen, met jou, met iedereen die het wil horen. Mijn liefde voor Tijmen doorliep als een rode draad mijn leven maar ook mijn business. Tijmens leven en mijn leven liepen parallel in dezelfde businesswereld . Liefde en business liepen vanaf onze ontmoeting hand in hand. Het werd allemaal één. Hier zat een belangrijke hemelse boodschap achter, maar dat wist ik toen nog niet.

Vandaar dat liefde en ondernemen samen als een rode draad door het boek heenlopen.

‘En wat,’ zo denk je wellicht, ‘heeft dat dan met mijn business te maken? Met ondernemen? Met zakelijk succes?’ Daarop zeg ik: ‘Alles!’ Als ook jij de transformatie die ik in dit boek beschrijf aangaat, dan stap je over van ondernemen vanuit de waarden die de wereld van het zakendoen je oplegt, naar ondernemen vanuit jouw eigen waarden. Welke van de twee denk jij dat meer voldoening geeft, minder stress en groter succes?

Mijn verhaal gaat over de transformatie van een zakenvrouw die voornamelijk leefde en werkte vanuit de gangbare, mannelijke waarden – markt veroveren, winst maken, krachtig manifesteren – naar een liefhebbende vrouw die beslissingen neemt vanuit intuïtie, vertrouwen, zachtheid en liefde. Ik heb daarvoor een lange weg afgelegd en heb ook diep moeten gaan om te ontdekken wie ik in werkelijkheid ben. Het bijzondere aan mijn verhaal is de ontmoeting met mijn tweelingziel. Door hem werd ik uitgedaagd om bij mijn kern te komen, en om vanuit volledige eenheid met mezelf te gaan leven. De impact van deze liefde op mijn leven en mijn manier van zaken doen is heel groot. Mijn onderneming transformeerde diep mee. Uiteindelijk bracht het hele proces mij bij mijn huidige missie: mensen inspireren om via de hoogste vorm van liefde in verbinding te komen met zichzelf en van daaruit op een authentieke wijze en vanuit het hart te gaan leven en ondernemen. Daarom heb ik mijn nieuwe business er ook naar vernoemd: Ana LOVE.

In dit boek inspireer ik je om je de waarden Liefde, Verbinding, Essentie en Overvloed eigen te gaan maken. Bij elkaar vormen ze het Engelse woord voor liefde: L.O.V.E. . Deze vier pijlers vormen de essentie van het leven en van het nieuwe ondernemerschap en het fundament van dit boek. Liefde (hoofdstuk 1) is de alles omvattende energie die je nodig hebt om het proces van jouw transformatie in gang te zetten. Vervolgens begint dat proces met het openen van je hart, ofwel het opnieuw Verbinding (hoofdstuk 2) maken met jouzelf. Van daaruit reis je door naar het ontdekken van je diepste kern, jouw eigen waarden, jouw Essentie (hoofdstuk 3). Ten slotte zal je gaan voelen hoe je als vanzelf in een stroom van Overvloed (hoofdstuk 4) terecht komt door dit nieuwe ondernemerschap aan te gaan.

Steeds zal ik de verbinding van deze essentiële pijlers met het ondernemen beschrijven en gaandeweg zullen jouw gedachten en gevoelens bij het ondernemen een steeds centralere positie in gaan nemen. Liefde voelen en je hart openen doe je naar alles, je essentie inzetten kan je specifiek op je business richten en jouw beleving van overvloed kan je daar ook op af stemmen. Hoe verder je komt in dit boek, hoe meer je de verbinding ervan met je business zal gaan zien en ervaren.

Hier zie je meteen al het andere van mijn aanpak. Heb je niet al één of meer boeken van experts en goeroes gelezen om je ondernemerschap vorm te geven? Heb je niet al eens een autoriteit geraadpleegd om jezelf verder te ontwikkelen? Dit is géén boek waarin ik  jou iets leer gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek of omvangrijke statistieken, op de ‘grote getallen of de TED-talks van invloedrijke personen. In dit boek deel ik als mens mijn verhaal met jou, opdat jij, als mens, je momenten van herkenning kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Ik geef je handvatten en oefeningen mee, die je kan gebruiken als je die momenten eenmaal hebt gehad en je bewustwording van je eigen potentieel is begonnen. Je essentie vinden kan je onmogelijk doen buiten jezelf. Voor het nieuwe ondernemen heb je geen autoriteit nodig, maar iemand die je begeleidt bij het naar binnen kijken. Daarvoor heb ik dit boek geschreven. In de hoop dat mijn pleidooi voor de Liefde, voor transparantie en vrouwelijkheid in de businesswereld, voor jou het begin van een ontwaken mag zijn.

Heb je dan een nieuwe liefde nodig om je business te revitaliseren of verder te laten groeien? Moet je hard op zoek naar je tweelingziel? Of is dit misschien een boek voor vrouwelijke ondernemers die toevallig verliefd zijn? Neen. Dit boek is niet een ‘doe als ik deed’ maar een ‘zie wat ik deed en doe nu je eigen ding’. Met dit boek wil ik jou, man of vrouw graag inspireren om te gaan leven vanuit je eigen kracht en essentie. Word meester van je eigen leven, met mij als gids op je pad naar groei en bewustzijn. Verwacht niet dat het makkelijk wordt, het is een pad van vallen en opstaan, een weg van volharding en dapperheid. Maar het is de énige weg naar een gelukkiger, gezonder en succesvoller leven. En, het is de basis voor een succesvollere onderneming, voor een vitale business waar je geen stress van hebt maar gelukkig van wordt en vervulling in vindt.

Er staat heel veel in dit boek. Mijn ontdekkingsproces was er eentje van jaren. Geef jezelf daarom ook de tijd om dit boek (en jezelf) beetje bij beetje te ontdekken. Belangrijk is dat jij je eerste stap gaat zetten, dat je aan de slag gaat. En kijk dan maar waar je uitkomt. Het gaat om de weg, niet om het doel. Neem op uit dit boek wat voor jou belangrijk is. Doe wat jij kan doen om ook te gaan ondernemen vanuit het hart. Doe wat bij jou past. Het is mijn diepste wens dat dit boek je een opstap mag geven naar het ontdekken van jouw zuiverste waarheid. En het is mijn nog grotere wens dat ook jij jouw waarheid gaat uitdragen, en anderen op weg gaat helpen – met jouw zijn, met jouw bedrijf!

Wil je verder lezen? Stuur een mailtje naar ana@analove.nl met je naam en ontvang het eerste hoofdstuk gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *